U bent hier

Hoekplaten / Hoekopspanplaten

Stolle Nederland BV heeft een aantal standaard hoekplaten in haar assortiment. De spanvlakken zijn nauwkeurig bewerkt volgens DIN 876. Haaksheid van de hoekplaten is volgens DIN 875.

 

  • Type WS; lichte hoekopspanplaat met ingegoten spansleuven in de span- en grondvlakken. De achterzijde van type WS is van verstevigingsribben voorzien.
  • Type WSN; geschikte hoekplaat voor controle- en aftekenwerkzaamheden. Vervaardigd uit spanningsvrij gietijzer. De achterzijde van het spanvlak is voorzien van twee diagonale verstevigingsribben die vervorming tegengaan.
  • Type WN; een hoekopspanplaat waarbij beide hoekvlakken volgens DIN 876/III zijn geschaafd. De zijkanten zijn haaks bewerkt. De achterzijde van de hoekplaat is verstevigd met twee of drie ribben, afhankelijk van de afmeting van de hoekplaat. De achterzijde van het spanvlak is voorzien van sleufversteviging. In de dwarsrichting van het spanvlak zijn de hoeken voorzien van ingeschaafde T-gleuven volgens DIN 650 met passing H12. Op verzoek kan het grondvlak voorzien worden van gaten en sleuven. Dit type hoekplaat kent 6 standaard afmetingen.
  • Type ASW; deze hoekplaten zijn zeer stabiel geconstrueerd om trillingen te reduceren. De hoekopspanplaat is geschikt voor omvangrijke boor- en freeswerkzaamheden. Daarnaast worden deze hoekopspanplaten ook vaak gebruikt voor horizontale hydropulsproefbanken in combinatie met een spanplaat.

Klik hier voor meer informatie over hoekplaten.